Les mataronines perden contra l’Unicaja Mijas (56-54) en un partit en el que han tingut opcions fins al final

Només dos punts han separat l’Advisoria Boet de poder pujar a la Lliga Femenina Challenge, després de perdre contra l’Unicaja Mijas (56-54) en el partit decisiu, jugat aquest diumenge al Palau d’Esports d’Inca.

L’inici de partit de les andaluses ha estat demolidor. Un parcial de 9-0 que durant molta estona ha condicionat, i molt, el joc de l’Advisoria en els primers compassos del matx. L’Unicaja ha arribat a tenir 11 punts d’avantatge (15-4), davant d’un Boet que ha desaprofitat moltes arribades clares a cistella. El balanç de 2 de 12 en llançaments de 2, ho diu pràcticament tot. Però un seguit de canvis introduïts pel tècnic boetista ha donat més fluïdesa a joc del Boet que, tot i així, perdia de 8 (18-10) al final del primer període.

En el segon quart, les coses ha canviat radicalment. Amb una defensa que ha començat a rutllar de valent, que obligava les andaluses a llançar de lluny,  el Boet ha anat retallant diferències en el marcador fins a situar-se a només 2 punts del rival (28-26) en l’últim segon de la primera part.

El tercer no podia començar millor per a les jugadores d’Enric Cervera que aconseguien a empatar a 28 al cap de poc de reprendre’s el joc. Semblava que s’arribava al punt d’inflexió, però no ha estat així. L’Unicaja ha recuperat el comandament del partit i molt abans d’arribar a l’equador del quart, tornava a guanyar de 9 (39-30). Un triple de Paula Curto que ha significat el 41-37 i l’entrada d’Irene Broncano, han fet revifar el Boet, que tornava a situar-se a 2 punts de l’Unicaja (43-41) al final del període.

El partit entrava en la recta final sense res decidit. El Boet aconseguia situar-se a un sol punt (46-45) a 7.15 del final però no acabava de donar la volta al partit. L’Unicaja ha continuat per davant en el marcador, amb marges que oscil·laven entre els 3 i els 5 punts. Una nova embranzida de l’Advisoria l’ha tornat a col·locar a 1 punt (55-54) a 1.26 de l’acabament. És aleshores quan s’ha arribat a les dues jugades que han estat decisives per al desenllaç del partit. Un triple de Paula Curto, que no ha entrat, i que hauria suposat el 55-57, i una nova possessió, desaprofitada, que han condemnat l’Advisoria Boet a la derrota més amarga, segurament, de la temporada.

Advisoria Boet:  Blanca García (4), Irene Broncano (6), Paula Curto (8), Nialine Gnacko (1), Mireia Vila (9), Ariadna Magriñà (6), Queralt Coll (12), Laia Soler Madariaga (6), Adama Badjie (2) i Martina Fernández.

Parcials: 18-10, 10-16, 15-15 i 13-13