Victòria sobre la botzina

L’Advisoria Maresme aconsegueix la seva tercera victòria guanyant a la pròrroga d’un punt en el camp de l’Almeda.

La jornada número sia enfrontava a dos equips catalans, l’Advisoria Maresme, invicte en la competició, visitava a l’Almeda que buscava la seva primera victòria. Un partit que no va disgustar a ningú, i ens va oferir una tensió màxima fins a l’últim minut.

Des del salt inicial l’Almeda va deixar clar que volia guanyar aquest partit. Una defensa molt tancada més la intensitat en pressionar la pilota, va obligar el conjunt mataroní a llençar tirs exteriors i penetracions molt forçades. Les jugadores locals van sorprendre amb un bon primer quart que les va deixar per davant del marcador (16-9).


En el segon quart l’Advisoria també va pujar la intensitat defensiva pressionant tota la pista i saltant als dos contra uns. Això va provocar la pèrdua de moltes pilotes i l’oportunitat de fer punts corrents, que va donar més fluïdesa ofensiva. Així i tot, l’encert en els llançaments de l’Almeda va fer que guanyessin també el segon quart, i els equips marxessin al descans amb un marcador de 31 a 22.

En el tercer quart les jugadores de Jordi Vizcaíno van reaccionar, van pujar la intensitat en les accions ofensives i van provocar moltes faltes de les jugadores de l’Almeda. El domini de rebot, la pressió en defensa a la pilota i l’encert des de la línia de tir lliure, van servir per donar la volta al marcador amb un quart d’11 a 19, i començar l’últim quart només un punt per sota (42-41).


L’últim quart va ser un intercanvi de cistelles sense que cap dels dos equips marxés del marcador. Quatre tirs lliures fallats per part de les jugadores locals, van permetre que l’Advisoria, amb dos tirs lliures de Cristina Hurtado, empatés el partit a 54 i forcés la pròrroga.


Una pròrroga que va continuar amb la mateixa dinàmica que el final de partit, cap equip dominava el marcador. El domini en el rebot ofensiu va permetre a l’Almeda posar-se per davant, però amb un encert d’1 de 6 tirs lliures en aquesta pròrroga, va donar una última oportunitat a l’Advisoria Maresme, on Laura Arias no va desaprofitar l’ocasió i va encistellar una cistella de dos punts sobre la botzina que donava la victòria a les seves.


Destacar l’actuació de Cristina Hurtado que amb 10 punts i 13 rebots va ser la jugadora més valorada del partit (16).